Još jedan slučaj mučenja divljih životinja

Nizu poznatih i manje poznatih restorana i kafana koji u zatočeništvu drže divlje životinje, pridružio se i Fahrija Čelić, koji u svom ribnjaku u općini Gornji Vakuf udomljuje i dva medvjeda, čime je još jednom prekršen Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja.


Na samom izvoru Bistričke rijeke u općini Gornji Vakuf Fahrija Čelić napravio je ribnjak sa desetak bazena potočne i kalifornijske pastrmke.
Ribnjak je od Gornjeg Vakufa udaljen 11 kilometara. U debeloj hladovini i kao suza čistoj vodi putnik namjernik, a i oni koji maksuz dođu uživaju u domaćim specijalitetima.
Goste posebno privlače dva medvjeda koji leže na betonu bazena ili hvataju ribu svojim šapama. Saznali smo da su medvjede, mužjaka i ženku našli čobani negdje u šumi prije 15 mjeseci. Fahrija Čelić ih je uzeo, othranio i donekle pripitomio. Gosti se vole sa njima slikati. Svezani su lancima, ali ih konobari uvečer odvode u kaveze. Osoblje ribnjaka nije nam znalo kazati kakva je dalja sudbina medvjeda.


04/07/2009 Dnevni Avaz


Share this

Postovani, ako bi iko

Postovani,

ako bi iko mogao pruziti nesto vise informacija o medvedima u Gornjem vakufu koji se nalaze kod gospodina  Fahrija Čelić, bio bih zahvalan jer bih zeleo stupiti u kontakt sa njim zbog medveda kojima mozemo obezbediti adekvatne uslove za zivot. 

Hvala svima